Warner Music
Warner Music Benelux
Top Artiesten
 
ColdplayColdplay
Ed SheeranEd Sheeran
Paolo NutiniPaolo Nutini
WaylonWaylon

Follow us on LinkedIn
 
Lianne La Havas brengt op 31 juli haar nieuwe album uit
 
   
22 April, 2015

Gisteravond werd bekend gemaakt dat Lianne La Havas met een nieuw album komt. Het album zal Blood heten en komt 31 juli uit in Nederland. Blood is de opvolger van haar zeer succesvolle debuutalbum Is Your Love Big Enough?. De eerste single van het nieuwe album heet Unstoppable, beluister deze hier. Op 29 mei zal Lianne La Havas in de People’s Place Amsterdam nieuw materiaal live ten gehore brengen. De voorverkoop van deze show start op 24 april. Zondag 12 juli komt Lianne weer terug naar Nederland voor een optreden op het North Sea Jazz Festival.

Blood is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Lianne La Havas die deels in Jamaica en deels in Griekenland ligt. Toen de tour rondom haar eerste album afliep vertrok ze met haar moeder naar Jamaica en dit bleek een grote ontdekkingsreis naar zichzelf te zijn. Lianne ontmoette uit het oog verloren familieleden, omarmde de Kingston clubs en deed voor het eerst een jamsessie, in het bijzijn van haar familie, met de legendarische dancehall/reggae producer Stephen McGregor.

Tekstueel staan de nummers op het album volgens La Havas allemaal in het teken van “the feeling of who you are and where you come from.” Blood is een collectie van shakes, shimmies en swings met een Jamaicaanse groove. Voor Blood werkte Lianne La Havas niet alleen samen met Stephen McGregor maar ook met de producer Paul Epworth (Adele & FKA Twigs) voor de single Unstoppable. Aan de basis van dit nummer ligt een instrumentale opname van het trio The Invisible, eerder uitgebracht op het Ninja Tunes label.

Op haar debuutalbum werkte Lianne al met Matt Hales (Aqualung) en ook op het nieuwe album slaan ze de handen ineen. Ze schreven samen met Howard Lawrence (Disclosure) het nummer Wonderful. Het autobiografische nummer Green and Gold op het album werd geproduceerd en geschreven samen met Jamie Lidell. Daarnaast heeft ook producer Mark Batson (Alicia Keys & India.Arie) aan het album meegewerkt.

Lianne La Havas brak door met haar debuutalbum Is Your Love Big Enough?, waar ze meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Ze won ‘Album of the Year’ van iTunes, een Barclaycard Mercury Prize en een Ivor Novello award voor ‘Best Album’. Ze gaf meer dan 120 shows in Europa, VS en Japan. Zowel Prince als Bon Iver zijn groot fan van Lianne La Havas.

De laatste maanden heeft Lianne veel gastoptredens verzorgd. Met Matt Hales werkte ze samen voor zijn Aqualung-nummer Egg Shells en ze is te horen op Alt-J’s Warm Foothills en Tourist’s Patterns. Als hoogtepunt heeft Lianne een bijdrage mogen leveren aan het Prince album Art Official Age.

Voor meer informatie:
Liannelahavas.com
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
SpotifyAlgemeen nieuws:
 
21 April, 2015
Trijntje Oosterhuis tekent bij Warner Music
Warner Music kondigt met trots het nieuwe studioalbum van Trijntje Oosterhuis aan. Het album met de titel Walk Along verschijnt op 15 mei. Iedereen kent natuurlijk al de hitsingle Walk Along waar...
Lees verder >>
20 April, 2015
Simply Red komt met nieuw studioalbum
Op 29 mei verschijnt het achtste studioalbum van Simply Red getiteld Big Love. De eerste single Shine On is vandaag in première gegaan bij Gijs 2.0 op Radio 2. Beluister hier de drie snippets van Big...
Lees verder >>
15 April, 2015
Kovacs komt binnen op nummer 1 met debuutalbum Shades Of Black
Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat het debuutalbum Shades Of Black van de Nederlandse zangeres Kovacs op nummer 1 in de Nederlandse albumcharts is binnengekomen. De avond ervoor mocht ze ook al...
Lees verder >>
14 April, 2015
Selah Sue scoort eerste nummer 1 album in Nederland
Reason, het tweede studioalbum van Selah Sue, is vorige week op nummer 1 binnen gekomen in de Nederlandse album charts. Hiermee heeft Selah Sue haar eerste nummer 1 album in Nederland te pakken. Ook i...
Lees verder >>
<< Nieuwer   Ouder >> 
New Music Monthly
 
Mijn e-mail adres is
Ik ga akkoord met de privacy policy.
Concerten
 
30 Apr 2015 Jan-Willem Rozeboom
Concert
Muziekgebouw Eindhoven (Eindhoven)
30 Apr 2015 Robben Ford
Concert
North Sea Jazz Club (Amsterdam)
1 Mei 2015 Black Label Society
Concert
Het Depot
1 Mei 2015 Gov\'t Mule
Concert
De Depot (Leuven)
2 Mei 2015 Gov\'t Mule
Concert
Rhythm And Blues Night (Groningen)
2 Mei 2015 Robben Ford
Concert
Rhythm And Blues Night (Groningen)
Meer >>