Boef behaalt #1 met debuutalbum ‘Slaaptekort’ en single ‘Habiba’

Boef komt met zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ en single ‘Habiba’ binnen op #1. Ook staan alle zestien tracks van het album in de top 25 van de Single Top 100. De 24-jarige Nederlandse rapper en vlogger Boef bracht vorige week vrijdag zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ uit. Dit album heeft afgelopen week vele records verbroken en deze toppositie in de albumchart is een mooie bekroning op de week.

In aanloop naar het album verbrak Boef al Ed Sheeran’s record van ‘meest gestreamde nummer op de dag van release’. Het nummer, ‘Salam’, werd die dag ruim 300.000 keer gestreamd. Op vrijdag verbrak Boef met zijn debuutalbum het record voor ‘meest gestreamde album op één dag’ binnen Spotify Nederland. Die dag stonden alle zestien nummers van het album volledig in de Top 20 van Spotify Nederland. Hij verbrak zelfs z’n eigen record (‘Salam’) met zijn de single ‘Habiba’, die maar liefst 374.000 keer gestreamd werd. Zowel ‘Salam’ als ‘Habiba’ hebben de gouden status bereikt.

Ook wereldwijd bestormt Boef succesvol de hitlijsten. Wereldwijd was Boef op maandag #22 meest gestreamde artiest wereldwijd, Justin Bieber achter hem latend. In buurland België is het album ook een groot succes, alle 16 tracks stonden ook daar in de Spotify Top 50.
Afgelopen maandag was Boef te gast bij RTL Late Night, kijk hier het fragment terug.

De clip voor de track ‘Habiba’ is in minder dan een week al meer dan 3,6 miljoen keer bekeken. Afgelopen dinsdag bereikte deze track tevens #173 in de Global Top 200 van Spotify, wat een bijzondere prestatie is voor een Nederlandstalig nummer. Een reden voor dit immense succes van Boef is onder andere zijn grote fanbase. Zo heeft hij meer dan 530.000 volgers op Instagram, 160.000 volgers op Snapchat en 250.000 subscribers op YouTube. Zijn vlogs werden nog eens 17 miljoen keer bekeken.