BOEF VERBREEKT DUBBELRECORD MET NIEUWE SINGLE ‘SOFIANE’!

Rapper Boef heeft met de release van zijn nieuwe single ‘Sofiane’ twee Nederlandse records verbroken, op zowel Spotify als YouTube. Op vrijdag 30 maart jl. heeft de single het record voor de meeste Spotify streams per dag in Nederland verbroken door meer dan 680.000 streams in 24 uur te behalen. Hiermee heeft Boef het oude record van Ronnie Flex en Famke Louise verbroken (zij behaalden op 2 maart 2018 met het nummer ‘Fan’ meer dan 650.000 streams). Eerder had Boef het record al op zijn naam staan met zijn single ‘Habiba’.

Bovendien heeft de bijbehorende video diezelfde dag op YouTube met meer dan 1.2 miljoen views en 112.000 likes het record voor meeste views en hoogste waardering binnen 24 uur in Nederland verbroken. De video was in zeer korte tijd dan ook #1 Trending op YouTube.

Boef had niet verwacht dat het nummer ‘Sofiane’, dat een deel van zijn indrukwekkende levensverhaal vertelt, zó goed zou worden ontvangen: “Ik ben echt héél blij met deze records, al was het me met dit nummer daar niet om te doen. ‘Sofiane’ is een persoonlijk nummer dat ik wilde delen met mijn fans. Dat was best spannend want je weet vooraf niet hoe dit wordt ontvangen. Maar de reacties zijn echt overweldigend en dat is voor mij toch wel het allerbelangrijkste. Al is een record natuurlijk ook altijd een mooie bijkomstigheid”.

Later dit jaar verschijnt het tweede album van Boef en zal hij door het land toeren met een eigen concert (data worden later aangekondigd).