Brian Wilson brengt ‘Playback: The Brian Wilson Anthology’ uit

Het solo debuut van Brian Wilson in 1988 was de start van een nieuwe periode voor de iconische Beach Boys songwriter. Om de solo carrière van Wilson nog een keer mee te maken, brengt Rhino een nieuwe collectie uit met zowel studio opnames als live opnames. Daarnaast bevat de collectie ook twee niet-eerder uitgebrachte tracks: ‘Run James Run’, een nummer speciaal geschreven voor de collectie, en ‘Some Sweet Day’, geschreven in de jaren ’90 samen met Andy Paley.

PLAYBACK: THE BRIAN WILSON ANTHOLOGY omvat meer dan 30 jaar muziek met een selectie uit de 9 solo albums van Wilson. De collectie zal op 22 september worden uitgebracht op CD, 2LP, digitaal en op diverse streaming services. De Beach Boy songwriter is ook live te zien dit jaar door de verlenging van de Pet Sounds 50th Anniversary Tour met maar liefst twee shows in Nederland: 3 juli in Carré en 5 juli in TivoliVredenburg.

De collectie start met ‘Love And Mercy’, een van de 4 tracks op PLAYBACK afkomstig van Wilson’s debuutalbum. Verder komen een aantal tracks van twee albums die Wilson in 2004 uitbracht: ‘Gettin In Over My Head’ en het Grammy winnende ‘Brian Wilson Presents Smile’ . Er zit ook een fotoalbum bij collectie met een selectie van klassieke foto’s uit Wilson’s solo carrière, aangevuld met foto’s van studio opnamen in 2017. Daarnaast zitten er ook liner notes in van David Wild en een exclusieve foto door de legendarische rock fotograaf Robert Matheu