KOVACS IS TERUG MET NIEUWE MUZIEK

Kovacs is terug: ze bracht vanochtend haar nieuwe song Sugar Pill uit. Deze is nu hier te beluisteren en beleefde vanochtend zijn radio primeur bij 3FM.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is het eerste nieuwe materiaal van Kovacs sinds de release van haar debuutalbum Shades Of Black in 2015. De afgelopen twee jaar heeft Kovacs in Londen veel tijd besteed aan het schrijven van muziek voor haar tweede album. Ze werkte aan het nieuwe album samen met producer Liam Howe (welke eerder werkte met o.a. Lana Del Rey, Adele, Marina and the Diamonds en FKA twigs). Op 4 juli verzorgt Kovacs het voorprogramma van niemand minder dan Robbie Williams in het Goffertpark. Daarnaast is Kovacs deze zomer te zien tijdens het North Sea Jazz Festival en Lowlands.

Ik ben erg blij dat ik weer nieuwe muziek kan laten horen aan mijn fans” Kovacs

Luister de nieuwe song Sugar Pill nu hier

De Nederlandse Sharon Kovacs brak in 2014 door met de single My Love. Zowel deze single als de opvolger, Digginwerden verkozen tot 3FM Megahit. De video van My Love is op YouTube meer dan elf miljoen keer bekeken. In navolging van het succes van de single My Love en de gelijknamige EP werd Kovacs uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het debuutalbum Shades Of Black kwam in 2015 binnen op #1 in de albumchart en heeft de Gouden status behaald. Kovacs won een Edison, een 3FM Award en een Radio 6 Soul & Jazz Award voor de ‘Beste Nieuwkomer’. En in 2016 won ze de EBBA (European Border Breakers Award). Ook in het buitenland boekte Kovacs al behoorlijk wat successen. Haar album kwam op #8 binnen in de Duitse albumcharts en in Griekenland heeft My Love op nummer-één gestaan in iTunes. Naast de clubtours in Nederland heeft ze opgetreden in Oostenrijk, Turkije, Israël, Duitsland en Griekenland.