Major Lazer brengt onverwacht een EP uit!

Luister de nieuwe single ‘Know No Better  – Travis Scott, Camila Cabello en Quavo hier!

  Photo credit: Shane McCauley

1 juni 2017 – Major Lazer verrast hun fans vandaag met de release van de nieuwe EP ‘Know No Better’. Op de EP vind je zes tracks waaronder de nieuwe gelijknamige single waarop Travis Scott, Camila Cabello en Quavo te horen zijn.

De EP verschijnt twee jaar na het grensverleggende album ‘Peace Is The Mission’. Singles als ‘Run Up’ featuring PARTYNEXTDOOR en Nicki Minaj, Cold Water’  featuring Justin Bieber en MØ en natuurlijk ‘Lean On’ samen met DJ Snake en MØ verbraken vele records. Major Lazer verbreedt opnieuw hun wereldse sound. Voor deze EP zijn zij namelijk onder andere geïnspireerd geraakt door Pakistan, Cuba, Zuid-Amerika en Afrika. Major Lazer bezocht deze plekken om zo een eerbetoon te brengen aan hun roots.

Voor ‘Know No Better’ werkt het trio samen met artiesten van over de hele wereld die dezelfde missie delen: “Making the world smaller by making the party bigger.” Machel Montano, Busy Signal, Sean Paul en Konshens zijn hier enkele voorbeelden van. Zoals altijd voegt Diplo een overvloed aan wereldwijde geluiden toe aan de muziek.

De band zet de featurings op de voorgrond en mengt daarna de elementen van hun eigen muziek met die van de featured artiest. Zo is Buscando Huellas ft. J. Balvin en Sean Paul een reggaeton nummer en is Particula, gevuld met afrobeats tot stand gekomen met de Zuid-Afrikaanse rapper Nasty C en de Nigeriaanse artiesten Ice Prince, Patoranking en Jidenna. Dancehall superster Busy Signal werkt opnieuw samen met Major Lazer voor de trackJump. In ‘Sua Cara hoor je daarentegen de invloed van de Braziliaanse sterren Anitta en Pabllo Vittar – een originele samba! De laatste track op de EP Front Of The Line is gemaakt samen met Machel Mantano en dancehall legende Konshens.

‘Know No Better’ is onder andere geproduceerd door Jr. Blender, Boaz van de Beatz, King Henry en Maphorisa.

De track ‘Front Of The Line’ is binnenkort ook te horen als onderdeel van Bacardi’s Sound Of Rum. Major Lazer heeft samen met Bacardi een speciale rum blend gemaakt en die is deze zomer als limited edition verkrijgbaar! Jillionaire is benoemd tot ‘Minister Of Rum’. Major Lazer werkt dit jaar samen met Bacardi gedurende speciale gelegenheden en events.

Verder staat dit najaar de release gepland van de documentaire ‘Give Me Future’. Deze documentaire is gefilmd gedurende het historische optreden dat Major Lazer gaf in Havana (Cuba) voor 400.000 mensen. Eerder dit jaar werd de documentaire tijdens Sundance geprimeurd.

Voor meer informatie:

Website
Instagram
Facebook 
Twitter
Spotify