NUMMER 1 VOOR MUSE MET ‘SIMULATION THEORY’

‘Simulation Theory’ van Muse is vandaag op nummer 1 de Nederlandse Album Charts binnen gekomen. Het album kwam vorige week op 9 november uit en is alweer hun achtste studioalbum. Voor ‘Simulation Theory’ werkte de band samen met award winnende producers als Rich Costey, Mike Elizondo, Shellback en Timbaland. Het is de vierde #1 album entry ion Nederland voor Muse, daar dit hen eerder lukte met de albums ‘The Resistance’ (2009), ‘The 2nd Law’ (2012) en ‘Drones’ (2015).

 

De band bracht in de aanloop naar release al meerdere tracks uit van ‘Simulation Theory’, namelijk ‘Something Human’, ‘Thought Contagion’, ‘Dig Down’ en ‘The Dark Side’. In zowel het album artwork als de video’s zijn diverse bekende en iconische invloeden te herkennen. Zo is het album ge├»llustreerd door digital artist Kyle Lambert – verantwoordelijk voor poster artworks van o.a. ‘Stranger Things’ en ‘Jurassic Park’.

 

Iedere track van het album wordt begeleid door een unieke video. Zo bracht de band vorige week samen met de albumrelease een waanzinnige clip uit voor ‘Algorithm’, met niemand minder dan Terry Crews in de hoofdrol.