ROYAL BLOOD BRENGT OP 16 JUNI NIEUW ALBUM UIT

Gisteravond kondigde de Britse rockband Royal Blood aan dat ze op 16 juni de opvolger van hun succesvolle debuutalbum gaan uitbrengen. Het nieuwe album gaat How Did We Get So Dark? heten. Samen met deze aankondiging brachten ze ook meteen hun eerste single Lights Out uit, die in Nederland zijn radioprimeur beleefde bij 3FM. Bekijk hier de videoclip:

Op het album How Did We Get So Dark? van het rock-duo staan 10 nieuwe tracks. Deze schreven ze in Brighton, Hollywood, Los Angeles en Nashville, waarna ze in Brussel de studio in doken met producer Jolyon Thomas. De plaat werd afgemaakt met behulp van oud gediende Tom Dalgety in Londen.

Tracklist:
1. How Did We Get So Dark?
2. Lights Out
3. I Only Lie When I Love You
4. She’s Creeping
5. Looks Like You Know
6. Where Are You Now?
7. Don’t Tell
8. Hook, Line & Sinker
9. Hole In Your Heart
10. Sleep

Het succes voor drummer Ben Thatcher en bassist/vocalist Mike Kerr begon allemaal met de drummer van de Arctic Monkeys. Die droeg tijdens een legendarisch optreden op Glastonbury een t-shirt van Royal Blood. Daarna ging het hard. Zo stonden ze in het voorprogramma van de Arctic Monkeys tijdens hun shows in Finsbury Park en speelden ze op vele festivals waaronder Glastonbury, Lowlands en Best Kept Secret. Hun naamloze debuutalbum kwam uit in 2014 en was het snelst verkopende Britse rockdebuut in 3 jaar en kwam in de UK binnen op #1 in de album charts. Het succes was er niet alleen in de UK, in 12 landen kwam de plaat binnen in de Top 20, waaronder in Nederland. Uiteindelijk werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht van het album, tourde de band met de Foo Fighters en wonnen ze o.a. de BRIT award voor Best British Band in 2015.

How Did We Get So Dark? kan hier al worden besteld