THE WAR ON DRUGS KONDINGT NIEUW ALBUM AAN

A DEEPER UNDERSTANDING komt uit op 25 AUGUSTUS 2017

Artiest: The War On Drugs
Titel: A Deeper Understanding
Release datum: 25 augustus 2017

The War On Drugs brengt op 25 augustus hun nieuwe album A Deeper Understanding uit. Dit is het eerste album sinds Lost In The Dream welke in 2014 uitkwam. Volgend op de 11-minuten durende track Thinking Of A Place is nu de nieuwe single Holding On verschenen. Beluister de single hier.

Drie en een half jaar geleden verscheen het album Lost In The Dream. In de tussentijd heeft Adam Granduciel, de zanger van The War On Drugs, zeker niet stil gezeten. Vrij snel na release dook hij meteen weer de studio in, zowel in New York als Los Angeles. Daar werkte hij samen met Shawn Everett (Alabama Shakes, Weezer). Granduciel heeft de band continu betrokken bij het proces tijdens de totstandkoming van het nieuwe album A Deeper Understanding.

Daarnaast heeft The War On Drugs eerder al aangekondigd ook weer te gaan touren in het najaar. In Nederland zullen ze twee keer in de AFAS Live staan op 1 november en op 2 november. Die laatste show is al helemaal uitverkocht!

A Deeper Understanding Tracklisting:
1. Up All Night
2. Pain
3. Holding On
4. Strangest Thing
5. Knocked Down
6. Nothing To Find
7. Thinking of a Place
8. In Chains
9. Clean Living
10. You Don’t Have To Go

The War On Drugs bestaat naast Adam Granduciel uit bassist Dave Hartley, toetsenist Robbie Bennett, Drummer Charlie Hall en multi-instrumentalisten Anthony LaMarca en Jon Natchez. Ze braken door met hun vorige plaat Lost In The Dream. Dit album werd door o.a. OOR & NRC uitgeroepen tot beste album van 2014. Bij de Volkskrant kwam de plaat op #6 terecht. De band heeft een enorme status als live band en dat hebben ze de afgelopen jaren laten zien op o.a. Best Kept Secret & Down The Rabbit Hole en in een uitverkochte Paradiso. Naast de pers omarmde ook radio de band in Nederland. Zo was Red Eyes zelfs Megahit bij 3FM en konden deze track en Under The Pressure op support rekenen van zowel 3FM als Radio 2.

Downlad hier het album artwork en persfoto’s

Meer informatie:
Official Website
Instagram
Twitter
Facebook